Cultura

Gilberto Gil i Khalid Izri actuen al Festival de músiques religioses i del món de Girona

Festival musical

El IX Festival de músiques religioses i del món, que se celebra del 25 de juny al 16 de juliol a Girona, va començar ahir amb l'actuació de Noa. La israeliana va presentar el seu últim treball, Genes and Jeans, una fusió de les tres cultures (iemení, hebrea i israelita) que han marcat els seus orígens.

El festival té l'objectiu de ser un mitjà d'ajuda per a la integració dels nouvinguts i, d'aquesta manera, fomentar valors com la igualtat, la convivència, la pau i la justícia social. Artistes com el brasiler Gilberto Gil i el marroquí Khalid Izri són personatges destacats en el festival per la seva lluita pels valors que defensa l'esdeveniment.

Tots els artistes convidats vénen de diversos països del món com Sèrbia, Pakistan o Turquia, entre d'altres. A banda del seguit d'actuacions musicals durant tot el festival, també se celebrarà, del 28 de juny al 13 de juliol a la Plaça dels Apòstols, un mercat culinari amb menjars del món, on es degustaran plats dels diferents indrets del món. A més a més, la Setmana Intercultural de Girona 2008, del 30 de juny al 6 de juliol, proposa activitats com seminaris de treball, conferències, taules rodones o cinema relacionat amb el tema del festival.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.