Cultura

Dos mil ciutadans visiten al Palau de la Generalitat la capella ardent de Benet

Decés

Uns 2.000 ciutadans i representants de tots els partits amb representació al Parlament menys C's han passat durant el dia d'avui per la capella ardent de l'advocat, historiador i polític Josep Benet, al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat. La capella ardent ha estat oberta al públic de 9.00 a 18.00 hores, ha informat un portaveu de la Generalitat.
Durant tot el dia, dos Mossos d'Esquadra amb uniforme de gala han custodiat el taüt, cobert amb una bandera catalana i al costat de nombroses corones de flors.

El president català, José Montilla (PSC); el vicepresident, Josep-Lluís Carod-Rovira (ERC), i el conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura (ICV), han rebut el fèretre a les 9.00, una hora abans que s'obrís al públic la capella.

Els expresidents
La família ha estat encapçalada per la viuda, Florència Ventura, que estava al costat de la germana del mort, Dolors Benet, i els seus vuit nebots. També han passat pel Saló Sant Jordi els expresidents de la Generalitat Jordi Pujol i Pasqual Maragall; l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i el president del Parlament, Ernest Benach, a més dels seus antecessors Heribert Barrera i Joan Rigol.

A primera hora hi ha assistit una representació de CiU, amb Artur Mas, Xavier Trias (CDC), Josep Sánchez Llibre, Ramon Espadaler i Núria de Gispert (UDC). El PP català ha estat representat pel seu secretari general, Rafael Luna, i EUiA, pel seu coordinador general, Jordi Miralles.

Entre la resta de persones que han visitat la capella estaven el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat, Joan Manuel Tresserras; el d'Educació, Ernest Maragall, i el de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal; i el síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó.

Diversos historiadors han passat per la Generalitat per acomiadar el seu il·lustre col·lega, especialitzat en història contemporània de Catalunya; entre ells, Josep Maria Ainaud de Lasarte i Agustí Colomines.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.