Cultura

Sean Penn presidirà el jurat del 61è Festival de Cinema de Cannes

L'actor i cineasta nord-americà Sean Penn presidirà el jurat de la 61a edició del Festival Internacional de Cinema de Cannes el proper mes de maig, segons han informat els organitzadors del certamen.

"El món del cinema sembla experimentar un intens renaixement, cada vegada hi ha més pel·lícules de cineastes amb gran talent que desperten l'imaginari i provoquen emoció i reflexió; pot haver sorgit una nova generació al cinema", ha afirmat Penn a l'acceptar el nomenament, segons indica el comunicat del festival.

L'actor ha manifestat el seu gran interès en presidir el jurat d'un festival que des de fa temps ha estat "l'epicentre del descobriment de noves onades de cineastes" de tot el món.

La 61a edició del certament es farà al balneari de la Costa Blava francesa del 14 al 25 de maig.

L'actor californià, de 47 anys i protagonista de pel·lícules com 21 grams, Pena de mort i Mystic River competeix aquest any als Globus d'Or amb el seu últim film com a director, Into the Wild, interpretada per Marcia Gay Harden i William Hurt.

Penn va rebre el premi a la interpretació del Festival de Cannes al 1997 per Atrapada entre dos hombres, de Nick Cassavetes, en la que compartia cartell amb John Travolta i Robin Wright Penn, actriu de la que s'ha divorciat recentment.

L'actor i realitzador també és conegut pels seus compromisos "ciutadans" al participar en el projecte col·lectiu 11'09"01. September 11, juntament amb deu grans noms del cinema internacional.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.