Cultura

La cantant Jane Birkin actua avui al Palau de la Música

Jane Birkin presentarà avui dins el festival del Mil·lenni al Palau de la Música de Barcelona el seu últim disc, Fictions. Entre els seus anteriors discos destaquen Arabesque (2002) i Rendez-vous (2004), on Birkin va realitzar duets amb Manu Chao, Brian Molko, Caetano Veloso, Bryan Ferry i la mateixa Françoise Hardy.

Filla de l'actriu i cantant Judy Campbell, Jane Birkin va néixer el 1946 a Londres. Es va casar amb Serge Gainsbourg, una de les màximes figures de la chanson française, amb qui va formar una de les parelles de moda del moment. El 1969 va començar amb ell la seva carrera musical amb l'arxifamosa Je t'aime moi non plus, cançó sensual i provocadora que es va convertir en èxit mundial.

L'última col·laboració entre tots dos es va reflectir en el disc 'mour des veintes (1990), ja que un any més tard Gainsbourg va morir. Després de diversos projectes, Birkin va publicar el 1998 el seu primer disc en solitari, À la légère, amb cançons escrites per 12 compositors contemporanis francesos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.