Cultura

Dalí, Cambó, Pompeu Fabra i Ernest Lluch, candidats a savis de Catalunya

Salvador Dalí, Francesc Cambó, Pompeu Fabra i Ernest Lluch destaquen entre els 175 personatges que es podran convertir en els set savis de Catalunya, segons ha publicat la organització Capital de la Cultura Catalana (CCC).

Amb aquesta iniciativa es vol "promoure i divulgar" el coneixement de les personalitats catalanes que, per la seva saviesa i coneixement, han influenciat més en la Història de Catalunya.

Els set savis de Catalunya, que prenen com a referència als de Grècia, es dividiran en set àmbits de coneixement que serà Llengua i Literatura, Música i Arts Escèniques, Humanitats, Arts plàstiques, Ciències i Tecnologia, Economia, i Política.

La selecció dels 175 personatges s'ha realitzat entre el 31 de gener i el 10 de març. A partir del 7 d'abril i de forma setmanal, la organització de CCC posarà a votació 25 noms d'una de les àrees de coneixement. D'aquesta votació en sortiran tres finalistes, deixant una última fase amb 21 personatges dels quals, entre el 27 de maig i el 3 de juny, en sorgiran els set savis.

D'entre els 175 candidats destaquen noms com els de Josep Carner, Víctor Català, Josep Anselm Clavé, Josep Tarradellas, Santiago Rusiñol, Joan Miró, Joan Brossa, Jaume Balmes, Miquel Batllori, Bernat Metge, Narcís Monturiol, Lluís Companys, Pau Claris i Francesc Macià.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.