Cultura

El CAC demana explicacions a TVC per l'aparició d'una diana amb les sigles del PP a 'Ventdelplà'

Televisió

El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) ha sol·licitat a Televisió de Catalunya (TVC) informació "detallada" sobre l'aparició d'un grafit d'una diana amb les sigles del PP a dins en un capítol de la sèrie Ventdelplà emès el 25 de novembre passat.

El PP va registrar una pregunta en el Parlament dirigida a la directora general de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Rosa Cullel, sobre aquest fet. Aquell mateix dia la cadena va demanar perdó i va assegurar que no hi havia cap intencionalitat en la imatge.

El ple del CAC va decidir enviar una comunicació a la directora de TVC, Mònica Terribas, perquè detalli les causes i les circumstàncies que va fer que aparegués aquesta imatge.

En la informació tramitada a TVC, el CAC assenyala que en un programa informatiu o en directe, l'aparició d'aquesta imatge s'hauria considerat com a "imprevisible" o fins i tot "justificada" si hagués estat necessari per il·lustrar determinades informacions. En el cas concret d'una sèrie de ficció, però, "on la determinació de les localitzacions i dels enquadraments no es fa a l'atzar", es creu que la cadena, com a responsable editorial de tots els continguts que difon, hauria pogut "evitar" amb un "mínim de diligència" l'aparició de la pintada.

El CAC ha instat la cadena a "extremar" la cura per tal d'evitar l'aparició d'imatges que reflecteixin i es facin ressò d'actes d'amenaça contra una força política democràtica.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.