Cultura

Cent xilografies de la sèrie 'Dalí, la Divina comèdia', a Miami

Art

Una exposició de cent xilografies de Dalí, la Divina comèdia, realitzades pel artista empordanès, s'ha inaugurat a la Torre de la Libertad de Miami, ciutat que acollirà la mostra fins al 31 de gener de 2009.

Les xilografies les va fer Dalí entre 1960 i 1964 i mostren la versió de l'artista català sobre l'obra del poeta italià Dante Alighieri (1265-1321) escrita en romanç entre 1307 i 1321.

Les il·lustracions de la Divina comèdia, que capten l'esperit visual que té el text de Dante, formen part de la col·lecció de Caixanova, una entitat financera de l'Estat espanyol que opera a Miami i en diversos països d'Amèrica Llatina, que va adquirir les il·lustracions el 2007.

La mostra s'inaugurarà aquest dimecres a la Torre de la Libertad, declarada recentment monument històric nacional pel departament d'Interior dels Estats Units. En aquesta torre, les autoritats nord-americanes van tramitar als anys 60 i 70 l'entrada de mig milió de cubans.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.