Cultura

'L'Humanité' demana ajuda

   "Urgència! El futur de L'Humanité és a les vostres mans". Amb aquesta crida -gairebé amb aquest crit- s'adreça el diari parisenc als seus lectors i a la societat en general. L'empresa editora confiava en ingressar una forta quantitat de diners procedents de la venda de la seva seu social, però la crisi financera i immobiliària també ha arribat a París i els compradors no han mantingut els compromisos adquirits. "Per això, a causa d'aquesta situació inesperada i alarmant, fem una crida a cada amic, cada militant, cada lector a participar a una gran suscripció popular per a què L'Humanité disposi dels mitjans financers que necessita", diu el missatge que el diari adreça als simpatitzants d'esquerres.
  
   L'Humanité és un símbol de l'esquerra francesa des que va ser fundat, el 1904, per Jean Jaurès, líder llegendari del socialisme francès. A partir del 1920 va passar a ser l'organ oficial del Partit Comunista i va ser prohibit durant l'ocupació nazi a la Segona guerra Mundial. L'Huma, com és conegut col·loquialment, va desvincular-se del PCF els anys 90 i des d'aleshores ha intentat trobar el seu espai entre els vells militants comunistes i els nous moviments de l'esquerra transformadora.

   Anualment el diari organitza la Fête de L'Humanité, un esdeveniment artístic i cultural enormement popular a París, que proporciona una part substancial dels ingressos a l'empresa editora. Enguany, la festa (12, 13 i 14 de setembre) ja té cartell i és a punt per aplegar, una vegada més, l'esquerra sociològica més activa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.