Cultura

Wikipedia dóna per mort el Nobel de literatura

L'enciclopèdia en línia Wikipedia, elaborada pels usuaris d'internet, ha donat per mort el novel·lista francès Jean-Marie Gustave Le Clézio aquest dijous, pocs minuts després de saber-se que li havien donat el premi Nobel de literatura.

La Fundació Nobel ha anunciat en la seva pàgina web el premi a la una de la tarda, moment en el qual Wikipedia ha penjat a internet la notícia. Però, uns vuit minuts després,  aquesta enciclopèdia en línia assegurava que Le Clézio, en saber que havia estat triat per l'acadèmia sueca, havia tingut un infart i que havia mort a l'hospital.

"El conèixer la notícia, a causa de la sorpresa, ha patit un infart de miocardi i ha estat ingressat en estat crític a l'hospital Charles de Gaulle de París, on ha mort passada la una de la tarda", explicava Wikipedia deu minuts després de l'anunci del premi.

En un primer moment, Wikipedia assenyalava únicament que Le Clézio havia mort a l'hospital. I pocs minuts després de retirar aquesta informació, la notícia ha tornat a aparèixer, però aquesta vegada amb el condol del president francès.

"El president Nicolas Sarkozy ha expressat les seves condolències per la mort a la família de l'escriptor francès", indicava el text. Poc després, la notícia era retirada definitivament.

Quan hi ha notícies en evolució, Wikipedia sol incloure un avís que demana que tota la informació que es vagi publicant és "susceptible de  canvis" i demana "si us plau" que els usuaris no afegeixin "informació especulativa". Aquesta vegada, l'advertiment no s'ha publicat fins que s'ha detectat l'incident.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.