Cultura

Antoni Tàpies assegura en el seu 85è aniversari que se sent "més lliure que mai"

Art

L'artista Antoni Tàpies ha celebrat aquest dissabte el seu 85 aniversari envoltat d'amics, familiars i persones destacades del món cultural i social en un acte que s'ha celebrat al Foment de les Arts i del Disseny (FAD), a Barcelona. "Ara em sento més lliure que mai" ha afirmat Tàpies en declaracions a l'ACN, en la presentació de Tàpies escriu, llibre que dóna a conèixer la vessant literària de l'artista, la menys coneguda per el gran públic.

"Amb l'edat vas trobant seguretat i llibertat, algunes vegades inclús perds la prudència" ha comentat després de l'homenatge que se li ha fet, i del qual ha dit sentir-se "content" i "emocionat".

En el decurs de la presentació-homenatge, han anat intervenint personalitats com el poeta Jordi Carrió, l'escriptor Sam Abrams -qui ha seleccionat els textos per al llibre-, el delegat de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, i el director del Museu Reina Sofía de Madrid, Manolo Borja-Villel. Per la seva part, l'actor Jordi Boixaderas ha estat l'encarregat de llegir alguns fragments del llibre.

Tàpies escriu és una edició de bibliòfil del qual només hi ha 99 exemplars -el primer s'ha entregat aquest dissabte a Antoni Tàpies- i és una selecció de textos dels set llibres escrits per ell. Aquesta publicació compta amb la col·laboració de luxe de sis artistes que han volgut, a la seva manera, homenatjar a l'artista i, a la vegada, bon amic i mestre.

Aquests són Manel Esclusa, Joan Fontcuberta, Pere Formiguera, Antoni Llena, Soledad Sevilla i Eulàlia Valldosera. De fet, les publicacions "corals" han estat sempre presents en la trajectòria de Tàpies, i són una mena de "tradició catalana" tal com ha dit la presidenta del FAD; Beth Galí. "Tàpies ha col·laborat, entre d'altres, amb Joan Brossa" ha recordat Galí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.