Cultura

Lluís Colet supera les 80 hores de discurs

Rècord Guinnes

El nordcatalà Lluís Colet ha superat ja les 80 hores seguides de discurs en el seu intent de batre el rècord Guinnes al discurs més llarg, establert actualment en 120 hores. El repte d'aquest defensor de la llengua catalana a la Catalunya Nord és el d'arribar a les 124 hores de parlament sense parar.

Amb veu cansada pels efectes de vuitanta hores sense parar de parlar i sense dormir, Lluís Colet combina els seus discursos amb l'atenció als mitjans de comunicació que s'interessen pel seu repte. "Estic segur que arribaré fins al final", ha afirmat Colet a l'AVUI.cat quan ha hagut d'interrompre el seu parlament del moment. "Ara mateix estava parlant de l'escut de Catalunya".

El llarg discurs de Colet, fet majoritàriament en català tot i que amb algunes explicacions en francès, té com a objectiu demostrar la vigència i la realitat de la llengua catalana a l'Estat francès i compta amb la col·laboració de l'ajuntament de Perpinyà. El discurs es desenvolupa a l'estació de Perpinyà, allà on Salvador Dalí va situar el centre del món.

Colet ja desitja que arribi dissabte, 17 de gener, ja que a les 14 hores, "amb la presència de l'alcalde i les autoritats", donarà per acabat el seu discurs. Si aconsegueix arribar-hi, tindrà novament a les seves mans el  rècord Guinnes al discurs més llarg.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.