Cultura

Els guardons Brit premien el 'Rockferry' de Duffy

Música

La cantant gal·lesa Duffy ha estat la gran revelació de l'edició d'aquest any dels premis Brit de la música, que es van donar a Londres aquest dimecres a la nit. La cantant va obtenir tres dels quatre premis a què optava, entre els quals hi ha el de millor àlbum per Rockferry.

Fa deu dies, la jove cantant –de només 24 anys i que, en fa tan sols, era pràcticament una desconeguda– ja va rebre un premi Grammy pel mateix àlbum, que va ser el més venut durant el 2008, amb més de cinc milions de còpies.

El grup musical que més perjudicat va sortir van ser els britànics Coldplay que, tot i haver guanyat tres premis Grammy pel seu àlbum Viva la vida i tenir quatre nominacions als Brit, van marxar amb les mans buides.

Després de les actuacions de Duffy i Coldplay, el grup U2 va donar per acabada la vetllada ambGet on your boots, el tema principal del seu últim àlbum, titulat No line on the horizon.

Altres guardonats de la nit
En altres categories, el veterà grup de heavy metal Iron Maiden es va endur el premi a la millor actuació en directe d'una banda britànica.

Els premis a millor cantant internacional, home i dona, van anar a parar a mans de Katy Perry i Kayne West. "Això significa que a tots els països jo sóc el millor home", va bromejar West.

En declaracions al diari Sun, el cantant dels Rolling Stones, Mick Jagger, considera que hi ha "molt talent britànic" com ho demostra el fet que "estils tan diferents" com els de Coldplay, Duffy i Radiohead hagin estat nominats.

L'anglès Robert Plant, cantant del grup Led Zeppelin, no va rebre cap nominació als premis tot i haver-se endut cinc Grammys només fa deu dies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.