Cultura

Haruki Murakami: "Les bones històries troben lectors a tot arreu'"

El japonès Haruki Murakami creu que "les bones històries troben lectors a tot arreu", segons s'ha expressat aquest dilluns a Barcelona, en una roda de premsa per parlar de la seva obra, traduïda al català per Empúries i al castellà per Tusquets.

Poc amic dels mitjans de comunicació, l'escriptor només ha concedit una roda de premsa per a mitjans escrits i dimarts a la tarda conversarà amb la cineasta Isabel Coixet a la biblioteca Jaume Fuster. Murakami es va començar a conèixer a Catalunya a través de Tòquio blues, la seva novel·la de més èxit que aviat arribarà a la gran pantalla, de la mà de Tran Anh Hung.

Convertit en un escriptor d'èxit mundial, Haruki Murakami (Kyoto, 1949) no coneix la clau de l'èxit dels seus llibre, però apunta que podria ser la incertesa que s'escriu a cada pàgina. "Escric llibres que no sé cap a on van", admetia l'escriptor, un destí que no descobreix fins que escriu la següent pàgina.

La literatura, la música i els gats són referents habituals en les novel·les de Murakami perquè són les coses que més li agraden, segons explicava l'autor de Kafka a la platja a Casa Àsia, on ha ofert una roda de premsa, força sorprès per la presència de tants periodistes.

Murakami participarà demà en un acte literari, que organitza l'editorial Tusquets per celebrar el quarantè aniversari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.