Cultura

L'escriptor Haruki Murakami porta cua

La trobada d'aquesta tarda entre l'escriptor japonès i la cineasta catalana Isabel Coixet a la biblioteca Jaume Fuster de Barcelona ha provocat cues espectaculars. Tot i que l'entrada a l'auditori del recinte es feia per estricte ordre d'arribada i l'aforament era limitat, a les set de la tarda, l'hora en què començava la conversa, hi havia una cua que ocupava tota la plaça Lesseps. 

L'escriptor ha parlat de la seva última novel·la After Dark, que va sortir l'estiu passat, el títol de la qual al·ludeix, entre d'altres coses, a la peça musical Five Spot After Dark, de Curtis Fuller.

Poc amic dels mitjans de comunicació, l'escriptor, que ara visita Catalunya també per presentar la traducció al català de diversos llibres, només va concedir ahir una roda de premsa per a mitjans escrits. Murakami es va començar a conèixer aquí a través de Tòquio blues, la seva novel·la de més èxit que aviat arribarà a la gran pantalla, de la mà de Tran Anh Hung.

Hauruki Murakami va estudiar literatura a la Universitat de Waseda, i va regentar durant anys un club de jazz. És un dels pocs autors japonesos que ha fet el salt d'escriptor de culte a autor de prestigi i té grans vendes tant a casa seva com a l'exterior.

Empúries ha publicat recentment en català El meu primer amor Sputnik; L'amant perillosa; Tòquio blues; Kafka a la platja; El salze cec i la dona adormida i After Dark.

El nou llibre de Murakami, que encara no ha sortit al mercat, es titularà 1Q84, en un clar homenatge a Orwell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.