Cultura

La SGAE vol que els operadors de telefonia paguin una tarifa per drets d'autor

A Catalunya, la SGAE ha ingressat 59,5 milions d'euros, un 13, 54% respecte l'any anterior

El president del Consell de Direcció de la Societat General d'Autors i Editors (SGAE), Eduardo Bautista, ha defensat aquest dilluns que els operadors de telefonia paguin una tarifa per drets d'autor. En la presentació dels resultats anuals de la societat, el president s'ha mostrat a favor que les companyies paguin una quantitat que no obstaculitzi el seu negoci i a la vegada respecti la propietat intel·lectual.

Pel president de la SGAE, l'acord ha de ser una "tarifa intel·ligent", que no representi cap obstacle en el desenvolupament dels negocis, però respecti la propietat intel·lectual, que Bautista equipara a la propietat privada.

Amb aquesta intenció, la SGAE ha mantingut diverses converses amb els operadors, que en altres països ja paguen drets d'autor, segons ha manifestat. La crisi també s'ha notat en el balanç de la SGAE a Catalunya, que ha ingressat 59,5 milions d'euros, un 13, 54% respecte l'any anterior.

Acompanyat del president de la SGAE, José Luis Borau, i el director de la SGAE a la Zona Mediterrània, Ramon Muntaner, Eduardo Bautista ha presentat els resultats del 2008, en què s'han repartit un total de 363,2 milions d'euros entre els més de 94.000 socis, un 8,16% menys que el 2007.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.