Cultura

Un clarinetista català, candidat a formar part de l'orquestra simfònica de Youtube

Música

El jove clarinetista Gener Salicrú, nascut fa 26 anys en una família de músics i format a l'Escola Superior de Música de Catalunya, és l'únic català que ha estat preseleccionat, d'entre més de 3.000 candidats de 70 països, per formar part de la primera orquestra simfònica convocada per internet a nivell mundial.

Aquesta iniciativa, de la plataforma Youtube, ofereix als guanyadors la participació en un gran concert el pròxim 15 d'abril al Canergie Hall de Nova York, dirigit pel director de l'Orquestra Simfònica de San Francisco, Michael Tilson Thomas.

Un cop passat el tall del jurat, format per música de renom internacional, ara és a les mans dels usuaris del portal de vídeos decidir quins són els guanyadors. Per darrere dels Estats Units, l'estat espanyol és el país que més candidats té a la fase final del concurs, amb nou músics.

Per votar pels futurs integrants de l'orquestra, Youtube ha facilitat una pàgina web: www.youtube.com/symphonyes. Els resultats del concurs s'anunciaran el proper 2 de març al portal d'intercanvi de vídeos.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.