Cultura

Neix l'orquestra simfònica de YouTube

Internet

L'orquestra simfònica de YouTube ja té triats els seus músics. La iniciativa, engegada al desembre, convidava a participar-hi tots aquells músics, professionals o amateurs, que s'enregistressin en vídeo tocant, amb l'instrument que volguessin, la Internet Symphony Núm. 1 "Eroica", composta pel xinès Tan Dun per a l'ocasió.

El concurs es va tancar a finals del mes de febrer, quan un tribunal format per diferents orquestres simfòniques, com la de Londres, Berlín, Nova York o San Francisco, va seleccionar 200 vídeos, que es van penjar a la xarxa. La comunitat d'internautes ha pogut votar fins a aquest dilluns els seus favorits i els guanyadors han estat anunciats aquest dimarts.

El premi
Entre els 90 afortunats que ja pertanyen a l'orquestra hi ha el clarinetista d'Alcúdia Víctor de la Rosa, format a l'Escola Superior de Música de Catalunya.

El mes vinent, els 90 músics seleccionats viatjaran a Nova York per actuar a la cimera col·laborativa de música clàssica que es farà del 13 al 15 d'abril a l'emblemàtic Carnegie Hall, on interpretaran, com en el procés de càsting, Eroica.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.