Cultura

TVE-Catalunya recorda els 50 anys de l'inici d'emissions en català amb un cartell en castellà

Comunicació

TVE-Catalunya celebra aquest 2009 els 50 anys de vida i vol lluir l'orgull d'haver estat la primera televisió d'emetre en llengua catalana. Però per reivindicar aquesta catalanitat ha utilitzat, en una comunicació interna, uns cartells en castellà que s'han penjat pels passadissos dels estudis de Sant Cugat del Vallès, com es pot veure en la fotografia.

La directora de TVE a Catalunya, Montserrat Abbad, va explicar aquest dilluns als treballadors els actes que l'emissora té previst fer per celebrar l'aniversari, que hauran de servir, segons va dir, per reivindicar que TVE-Catalunya va ser la primera a parlar en català i a lluitar per la seva normalització.

La indignació s'ha apoderat d'alguns treballadors en veure que els cartells que els convocaven eren tots en castellà. Això ha provocat les queixes de part del personal del centre, entre els quals el Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC), que ha fet públic el cartell. Portaveus de la cadena han reconegut que ha estat "un error de la persona encarregada de fer els cartells", ja que totes les comunicacions internes "es fan sempre en català i castellà".

En un comunicat, el sindicat també denuncia que la televisió pública no cobert les baixes de dues correctors de català que treballen per L'informatiu. El sindicat assegura que TVE "ha decidit prescindir d'aquesta figura, ja que no pensen cobrir més les places vacants".

Segons els portaveus oficials de la cadena, en canvi, "la categoria de corrector de català a TVE Catalunya no existeix perquè es dóna per fet que els redactors saben escriure en català, igual que en castellà". Les mateixes fonts indiquen que les persones que estan de baixa tenen categoria de documentalistes, encara que puguin fer també d'assessores lingüístiques perquè tenen els coneixements per fer-ho.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.