Cultura

Ràdio 4 es renova

Comunicació

Tot i les dificultats, començar una nova temporada després d'haver afrontat una seriosa amenaça de clausura és, si més no, un petit triomf. Aquest era l'estat d'ànim amb què ahir es va presentar la nova programació de Ràdio 4 per a aquesta temporada, després que, com va recordar la directora Montse Melià, "les negociacions entre la corporació RTVE, la Generalitat i la direcció de l'emissora aconseguissin eludir el projecte inicial de tancar-la".

Melià va destacar que la nova graella "no és convencional, és alternativa en el fons i en la forma, en coherència amb la nostra funció pública". Segons Melià "no hem canviat tant en el contingut, ja que seguim tractant temes d'arrel social i medi ambient, com en l'estructura".

I és que, al marge de programes com el veterà El matí a 4 bandes, la graella s'estructurarà en forma de blocs. Cada dia hi haurà tres edicions -matí, tarda i nit- de l'enunciat genèric La ràdio dels sentits, que tractarà diversos temes d'interès ciutadà a través de microespais, al voltant d'assumptes com el canvi climàtic, les desigualtats, l'economia domèstica, la història, l'educació, la ciència o la cultura.

Els caps de setmana es donarà pas a programes clàssics de la casa -com Va de cine, La carpa o L'altra ràdio a l'escola- i a programes d'autor especialitzats. D'altra banda, RNE Catalunya té previst incrementar la presència a la resta d'emissores de l'ens.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.