Cultura

Demanen l'adhesió del Parlament a la ILP "Televisió Sense Fronteres"

La Iniciativa Legislativa Popular pretén garantir la reciprocitat de TV3, Canal 9 i IB3

Una representació dels promotors de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) “Televisió Sense Fronteres”, formada pels expresidents de la cambra catalana, Heribert Barrera i Joan Rigol, i el president d’Acció Cultural al País Valencià, Eliseu Climent, s'han reunit avui amb el president del Parlament, Ernest Benach, per demanar-ne l'adhesió.

La ILP ja compta amb el suport de nombroses institucions, partits polítics, sindicats, associacions, gent del món cultural, així com d'ajuntaments de tots els punts del Països Catalans. Entre les personalitats que s'hi han adherit hi ha els expresidents de la Generalitat, Jordi Pujol i Pasqual Maragall, els tres presidents de la Federació Llull, el president de l’IEC, Pere Gimferrer, Ignasi Riera, Joan Laporta o els abats de Montserrat i Poblet, entre d’altres.

Aquesta ILP per la “Televisió sense fronteres” busca el reconeixement legal de les realitats lingüístiques i culturals catalana, basca i gallega i dels seus respectius espais de comunicació. La iniciativa té com a base jurídica la carta europea de les llengües regionals o minoritàries, aprovada el 1992, i pretén “garantir la recepció directa de les emissions de ràdio i televisió autonòmiques realitzades totalment o majoritàriament en les llengües incloses en l’àmbit de protecció de la carta” en les altres comunitats autònomes amb les quals comparteixen llengua.

Cap al Congrés

La recollida de signatures va començar l’11 de juliol a Godella (l’Horta Nord), i la comissió promotora disposa de nou mesos per aconseguir les 500.000 necessàries perquè la proposició de llei es pugui tramitar al Congrés.

Climent ha explicat que “ara ja hi ha mil fedataris, la majoria d’ells valencians”, i s’ha mostrat convençut que “és possible arribar als cinc mil”, una xifra que la comissió promotora valora com a necessària per assolir el mig milió de signatures de la manera més ràpida possible.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.