Política

La reciprocitat entre TV3, Canal 9 i IB3 haurà d'esperar la llei de l'audiovisual

CiU i PSOE voten en contra d'una esmena d'ERC a la llei de telecomunicacions que instava el govern espanyol a crear les condicions tècniques per fer-ho possible

CiU i PSOE han votat en contra d'una esmena d'ERC a la llei de telecomunicacions que instava el govern espanyol a "planificar un múltiplex digital (quatre canals de la TDT) d'àmbit autonòmic" amb l'objectiu que els programes de la televisió pública de les comunitats autònomes puguin emetre en d'altres àmbits geogràfics.

Sense parlar explícitament de reciprocitat a l'esmena, ERC intentava incloure aquest avanç, que és una manera d'intercanviar "les emissions de TV3-Canal 9 i de TV3-IB3", en paraules del diputat d'Esquerra Francesc Canet, que s'ha declarat "sorprès" que CiU hagi tirat endarrere l'esmena. 

Asseguren des d'ERC que també s'han oposat a una altra esmena que hagués facilitat la lluita contra "les ràdios il·legals" i encara una tercera per tal d'afavorir les "televisions de proximitat" i, així, entre d'altres, desencallar el problema amb la televisió de Cardedeu.

Dins la llei de l'audiovisual
Fonts del PSOE i de CiU han explicat que no estan en desacord amb el fons de l'esmena però creuen que no s'ha presentat dins el context adequat i que ja s'abordarà i s'aprovarà en el debat al Congrés de la llei general de l'audiovisual, el qual es desenvoluparà aquest any. El PSOE assegura que aquest reial decret urgent té com a objectiu principal evitar els monopolis televisius i facilitar les fusions, no així proporcionar la reciprocitat.

Una portaveu de CiU ha afirmat a l'AVUI que el grup convergent ha fet que aquesta llei s'aprovi sense que s'envaeixin competències de la Generalitat i que la qüestió de la reciprocitat tindrà el seu protagonisme d'aquí a poc i segur que CiU hi vota a favor. 

Finalment la llei ha quedat aprovada amb els vots del PSOE i CiU. ERC i BNG s'han abstingut. Ara s'haurà de portar al Senat, on Esquerra pensa tornar a presentar esmenes, i després tornarà al Congrés.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

ERC abandonarà la negociació amb el PSC si no hi ha un acord a final de mes

barcelona
Estat espanyol

Barrabés diu que es va reunir amb Begoña Gómez i Pedro Sánchez a la Moncloa

Barcelona
política

La consellera Natàlia Mas predica a Madrid que el finançament singular no perjudica ningú

madrid
judicial

Interior ha rebut 21 peticions en un mes per al retorn de multes

barcelona
política

Arrenca el judici als vuit veïns del Raval encausats per escridassar Vox el setembre de 2020

Barcelona
Política

Registrada la reforma de la llei d’estrangeria per al repartiment de menors

barcelona
Estats Units

Biden insta a “refredar” l’ambient polític després de l’atemptat contra Trump

Barcelona
Política

L’ANC denuncia un atac “feixista” a la seu nacional de Barcelona

barcelona
Perú

Alberto Fujimori serà candidat a les eleccions presidencials

Barcelona