Cultura

Recta final de la implantació de la TDT

El procés de substitució de la televisió analògica, que cedeix les ones a la televisió digital terrestre, comença avui la seva tercera i última fase

El procés de substitució de la televisió analògica, que cedeix les ones a la televisió digital terrestre (TDT), comença avui la seva tercera i última fase.

El trànsit tecnològic, que té com data límit el 3 d'abril, va començar l'estiu de l'any passat.

Des d'aleshores, en dues onades prèvies a la que comença avui, les comarques catalanes han incorporat de manera progressiva la nova tecnologia de difusió del senyal televisiu i han perdut la relació amb la televisió analògica. L'espai que s'allibera es dedicarà a altres aplicacions, com ara la posada en marxa de nous serveis per a la telefonia mòbil, entre d'altres.

Les previsions que es fan per a l'acabament del procés són tranquil·litzadores: es considera que, ara com ara, el 91,4 per cent de la població catalana ja té al seu abast els canals de TDT.

Les dades també apunten que el 94 per cent de la població ha fet l'adaptació de les antenes.

Els grans reemissors -el de Collserola i el de Lleida nord- passaran definitivament a la TDT l'últim dia de març.

Canvis a l'AVUI
Amb motiu de l'apagada de les emissions de la televisió analògica, l'AVUI reformula les pàgines que dedica a la informació televisiva amb la voluntat de donar el millor servei possible al lector.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.