Cultura

Els governs català i valencià demanaran a Indústria una solució immediata per la reciprocitat de TV3 i Canal 9

Tresserras es reuneix amb la portaveu de la Generalitat valenciana i acorden unir esforços per desbloquejar el procés. L'executiu de Camps es manté ferm en la voluntat de tancar els repetidors d'Acció Cultural del País Valencià

El govern valencià i la Generalitat de Catalunya demanaran de forma conjunta una reunió amb el ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, perquè l'executiu espanyol busqui una "via immediata" que possibiliti la reciprocitat d'emissions entre Canal 9 i TV3.

Així ho han anunciat en una roda de premsa la portaveu del govern valencià, Paula Sánchez de León, i el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, després de mantenir una reunió en la qual han pactat actuar conjuntament en aquesta qüestió.

L'anunci arriba només 24 hores després que la Generalitat valenciana enviés un requeriment a Acció Cultural del País Valencià (ACPV) perquè procedís a tancar el repetidor de Perenxisa que dóna cobertura al senyal de TV3 a València i voltants (aproximadament 1,6 milions d'habitants).

Sobre aquesta qüestió, la portaveu del govern valencià ha assenyalat que el tancament dels repetidors a través dels quals Acció Cultural del País Valencià emet TV3 "es mantindrà", ja que es tracten "de processos independents".

Superar els obstacles

Sánchez de León ha explicat que els dos governs tractaran de "remoure els obstacles que impedeixen un acord de reciprocitat" i que, per això, la setmana que ve sol·licitaran la reunió amb Sebastián.

Tresserras ha indicat que exigiran al ministre l'habilitació del decret que preveu habilitar un tercer múltiplex de TDT per poder emetre les senyals de les televisions per aquesta via. A més, ha recordat que l'acord inicial va néixer el 2007, de cara a elaborar un decret que permetés la reciprocitat de les televisions amb l'acord corresponen dels dos governs, el català i el valencià.

"No vam arribar a firmar perquè el decret no va progressar", ha indicat Tresserras, i ha afegit que "quan el decret estava llest", l'any 2008, es va parar per raons "de caràcter polític" i per la pressió de les televisions privades.

Davant aquest fet, la Generalitat i el govern valencià tenen com a objectiu "buscar l'eficàcia del contingut del decret a través d'una via més àgil i immediata", segons Tresserras, ja que el procés "s'està allargant de manera més que raonable".

La portaveu del govern valencia també ha afirmat que aquesta reciprocitat es podria portar a terme "amb totes les comunitats limítrofes" a la valenciana, i ha explicat que com "el problema es va iniciar" amb els governs valencià i català, són aquests executius els "impulsors" del desbloqueig de la situació.

Tresserras ha destacat que l'intercenvi també tindrà "una base d'interès econòmic mutu", ja que oferirà una oferta audiovisual "més variada" i produirà "un benefici molt gran".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.