Cultura

Tresserras: "Espero que el govern valencià acabi negociant amb Acció Cultural sobre els repetidors"

"La picaresca en un moment va ser necessària, però ara s'ha de fer de manera legal"

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, espera que "el govern valencià acabi negociant amb Acció Cultural del País Valencià (ACPV)" sobre l'anunciat tancament del repetidor de TV3 de Perenxisa que dóna cobertura a València i voltants.

De fet, en referència als repetidors de TV3 d'ACPV, el conseller ha assegurat a Catalunya Ràdio que la Generalitat no pot demanar al govern de Francisco Camps que renunciï a allò que nosaltres no renunciem a Catalunya, que és que les televisions que emeten al territori tingui un títol habilitat, és a dir, que siguin legals.

"La picaresca en un moment va ser necessària perquè no hi havia marc legal", ha explicat Tresserras en referència als repetidors que ACPV va posar arreu del País Valencià ara fa més de vint anys per poder veure TV3. "Però ara ho hem de fer de forma legal", ha explicat.

Segons Tresserras, la Generalitat no pot emetre en un altre territori el senyal de TV3 "en contra de l'opinió d'un govern escollit per una majoria de la població". La forma de fer-ho és arribar a un acord entre governs i a través d'un procediment que tingui un suport tècnic "legal". Tresserras ha recordat que l'acord de reciprocitat ja l'han fet amb el Govern Balear i que ara "ho hem de fer amb el País Valencià".

Amb tot, l'acord de reciprocitat a què arribaran València i Barcelona només preveu la possibilitat d'intercanviar els senyals de TV3 i Canal 9. En canvi, ara, els repetidors de TV3 d'Acció Cultural permetien veure tots els canals de Televisió de Catalunya.

Les emissions de Losantos

Pel que fa a les emissions il·legals d'EsRadio, de Federico Jiménez Losantos, que provoquen interferències a Catalunya Ràdio, Tresserras ha explicat que el govern no pot entrar a tancar l'antena perquè no hi ha "una ordre judicial".

El conseller ha remarcat que no es pot actuar fora del marc normatiu i que per aquest motiu no hi  ha un dia fixat per entrar a precintar l'antena perquè es necessita una autorització judicial. Tresserras assegura que cal canviar la normativa estatal per poder actuar de forma eficaç contra les emissions pirates. "La llei que hi ha ara és garantista en aquest sentit", ha explicat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.