Cultura

Spielberg i Hanks fan la guerra

Els cineastes són els responsables de 'The Pacific', una minisèrie bèl·lica que és la més cara de la televisió

Steven Spielberg, Tom Hanks i Gary Goetzman són els productors de The Pacific, la minisèrie que, ara com ara, és la més cara de la història, amb 147 milions d'euros de cost per deu episodis.

Més enllà d'aquest honor econòmic i de la capacitat professional que acumulen els seus responsables, la producció, que entra avui a la graella de Canal+, té com a aval la veracitat amb què s'han rodat les escenes d'acció i el fet que la revisió dels episodis bèl·lics que van tenir lloc al Pacífic durant la Segona Guerra Mundial es fa a partir de tres textos autobiogràfics signats per combatents del cos de marines dels Estats Units.

El seguiment de les seves accions de combat du les càmeres a indrets com Guadalcanal, el cap Gloucester, Peleliu, Iwo Jiwa i Okinawa, en què les batalles amb les forces de l'exèrcit japonès van assolir dimensions èpiques més enllà de la importància que van tenir en el desenvolupament de la lluita armada.

Tot i que ha estat concebuda i elaborada per a la televisió -la HBO es penja una nova medalla-, la producció s'ha dut a terme amb el plantejament de les superproduccions. Així, a més del paper que hi han jugat Hanks i Spielberg com a impulsors del projecte, els deu episodis de The Pacific provenen de la feina conjunta de quatre directors -Jeremy Podeswa, Carl Franklin, David Nutter i Timothy van Patten- i d'un equip de redacció format per una desena de guionistes.

En perspectiva i en relació amb la progressió del duet Spielberg-Hanks com a equip de producció, The Pacific és una nova baula de la cadena que va començar amb Salveu el soldat Ryan, un llargmetratge que, sobretot en les seqüències que reviuen el desembarcament aliat a les platges de Normandia, va marcar una autèntica fita en la filmació d'escenes bèl·liques pel seu ritme i el seu realisme.

Aquesta col·laboració va tenir continuïtat amb la prestigiosa minisèrie Hermanos de sangre, que Tele-5 va emetre en el seu moment i que Canal+ recupera ara com a aperitiu de The Pacific.

Allà, la Segona Guerra Mundial es narrava, també en 10 episodis, a través de les experiències d'un colla de paracaigudistes que aterraven a Normandia i creuaven Europa a l'encalç dels alemanys.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.