Cultura

Grace Jones fa embogir els seguidors en la primera nit del Sónar

La 'pantera negra' presenta el seu últim disc 'Hurricane'

Una acurada posada en escena ha donat pas aquest divendres a la nit, a un dels concerts més esperats de l'edició d'enguany del Sónar. Grace Jones, que torna als escenaris després de 20 anys de silenci, ha fet embogir els milers d'aficionats que no s'han volgut perdre la cita, al Sónar Club, a la Fira de Barcelona de l'Hospitalet de Llobregat.

L'anomenada pantera negra ha presentat en l'actuació a Barcelona, el seu darrer treball discogràfic, Hurricane, que ha renovat la imatge de la model, actriu i precursora de la música electrònica.

Milers d'aficionats esperaven el retorn de Jones damunt dels escenaris, i tan joves com nostàlgics han pogut comprovar que la pantera negra, que acaba de complir 61 anys, manté la força i la vitalitat que la van situar al capdavant del panorama musical més trencador i així ho ha demostrat en l'actuació que ha fet a Barcelona. Amb Nightclubbing, Jones ha encetat un recital on ha interpretat els nous temes i alguns singles com La vie en rose, en la seva particular versió.

Grace Jones podria publicar aquest mateix any, la reedició dels seus tres primers àlbums Porfolio (1977), Fame (1978) i Muse (1979), tres treballs que li van atorgar la categoria de gran musa a l'escena musical internacional.

Aquest dissabte, el Sónar presentarà les darreres propostes entre les quals destaca l'actuació d'Orbital, un duo que també recupera l'activitat vint anys després de publicar Chime el tema que els va fer més populars. Els germans Paul i Phil Hartnoll han estat precursors dels espectacles audiovisuals i pioners a l'hora de crear nous sons. Serà aquest dissabte a les 00.45, també a l'escenari més gran, al Sónar Club.

Durant tot el dia però, els concerts i les actuacions dels DJs es repetiran al CCCB on s'espera màxima afluència després que dijous, primera jornada, fossin més de 9.300 persones les que van assistir-hi. Aquesta xifra ja supera la d'assistents en el primer dia del Sónar del 2008, que es va arribar als 8.500. Diumenge, i com a colofó d'aquest gran festival de la música experimental, es donarà pas a una de les novetats de l'edició d'enguany, el Sónar Kids, una iniciativa que pretén acostar la música electrònica als més petits.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.