Cultura

La capella ardent de Baltasar Porcel rep un miler de visites

Montilla, Artur Mas, Ernest Benach i Jordi Pujol, entre els assistents. També hi han passat escriptors, representants d'altres sectors culturals i professors de llengua amb els seus alumnes

La capella ardent de l'escriptor Baltasar Porcel instal·lada al Palau Moja de Barcelona ha rebut, aquest divendres, 968 visites de les 10.00 a les 18.30 hores, mitja hora abans de tancar.

Hi ha passat el president de la Generalitat, José Montilla, que ha atribuït el nombre de visites al fet que molta gent tenia estima per la seva feina. També l'ha visitat el líder de CiU, Artur Mas.

Montilla ha destacat que deixa un gran buit i que és una pèrdua la seva mort perquè ha estat un personatge de primera línia en el món de la novel·la i a més "promotor de temes" com l'Institut d'Estudis de la Mediterrània i el Premi Internacional de Catalunya.

A més, ha subratllat que ha estat un "referent" de les lletres catalanes, "compromès amb el seu temps i amb el seu país".

Per la seva banda, Artur Mas ha considerat que es tracta d'"un comiat relatiu" perquè es pot retrobar cada dia amb Porcel a través dels seus llibres, i això és "un consol". L'ha elevat a la categoria de "gegant de les lletres i artista en el millor sentit de l'expressió".

Per la capellat ardent també hi han passat el president del Parlament, Ernest Benach, el conseller de Cultura, Josep Manuel Tresserras, i representants de diversos sectors del món cultural i professors de llengua i literatura amb alumnes seus.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.