Cultura

Minoria Absoluta anirà més enllà de l'humor

La nova productora de Toni Soler es dota de l'estructura necessària per entrar en la realització de nous formats i fitxa Francesc Escribano

Minoria Absoluta és el nom que ha escollit Toni Soler per constituir una nova productora amb els seus ja socis Queco Novell i Manel Lucas. Minoria Absoluta neix amb l'estructura necessària per assolir en solitari "els nostres programes", explica el periodista i escriptor.

L'equip de Minoria Absoluta incorpora professionals molt respectats dins del món audiovisual i de continguts com el periodista Francesc Escribano, el realitzador i director Jordi Rosell, el periodista Carles Capdevila -amb qui Soler ja va treballar a Malalts de tele- i el director de producció, David Felani.

Des de Minoria Absoluta, Toni Soler pretén consolidar els programes actuals -Polònia, Crackòvia- però també "eixamplar l'àmbit de l'humor en altres espais i obrir-nos a altres formats més enllà de l'humor com pot ser la ficció, l'actualitat o els documentals d'autor". En aquest sentit, és important la incorporació de Francesc Escribano, que ha realitzat amb èxit docusèries televisives com Veterinaris. Escribano va ser fins al setembre passat director de continguts de la productora NotroTV i és responsable de dos programes actualment en emissió A la presó (TV3) i Sacalalengua (TVE-1). Amb anterioritat va crear el departament de nous formats de TV3, va ser-ne cap de programes i més tard director.

Toni Soler destaca que "per sobre de tot apostarem pels programes d'humor, però no estem tancats a cap altre format, de la mateixa manera que no ens tanquem a fer col·laboracions amb altres productores". De fet, en el cas de Crackòvia, per a aquesta temporada, l'e-quip de Soler mantindrà la realització amb la productora Veranda, de Carles Gené, "amb qui hem arribat a un acord per separar els nostres camins de forma gradual".

Posar en marxa l'estructura de Minoria Absoluta ha tingut "el seu cost, però estem preparats perquè els dos programes que tenim ens aporten la solidesa econòmica necessària" i més tenint en compte que Soler i els seus socis mantindran els equips creatius que fins ara han treballat per als programes Polònia i Crackòvia, com és el cas de Joan Rufas, que serà el director de programes de la nova empresa.

Potser perquè el nom de la nova productora prové de l'espai radiofònic que durant nou anys ha estat amb èxit a la programació de RAC 1, els seus responsables no descarten tirar endavant algun nou programa per a les ones hertzianes, tot i que no de manera immediata. Actualment, Toni Soler és el productor de La segona hora, que presenta Quim Morales a RAC 1.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.