Cultura

Sergi López, Concha Buika i Carles Santos, imatge catalana al 'Grec' de Bogotà

El festival de teatre iberoamericà se celebrarà a la capital colombiana del 19 de març al 4 d'abril

L'actor Sergi López, amb el seu monòleg Non solum; la cantant Concha Buika, amb un únic concert, i el compositor Carles Santos, que dirigirà i interpretarà l'obra teatral La pantera integral, són alguns dels artistes que representaran Catalunya i les Balears com a convidades d'honor al XII Festival Iberoamericà de Teatre de Bogotà (Colòmbia), que es farà del 19 de març al 4 d'abril.

La participació catalano-balear està organitzada per l'Institut Ramon Llull (IRL), el director del qual, Josep Bargalló, ha explicat que el festival colombià "és com un festival Grec de Barcelona si es fes en grans espais, mentre que el Festival Cervantí de Guanajuato, en què Catalunya va ser la convidada d'honor l'any passat, seria comparable a la Fira de Tàrrega", perquè es dirigeix a professionals del sector.

A l'estil de Poetas en Madrid, l'actriu Vicky Peña, el director Mario Gas i al piano Carles Santos representaran Poetas a Bogotà.

El director del Teatre Lliure, Àlex Rigola, presentarà al festival el muntatge 2666, basat en l'obra del xilè Roberto Bolaño. A més, al costat de Carles Santos, impartirà unes classes magistrals sobre el seu art per a universitaris colombians.

També hi haurà lectures de Soterrani, un text teatral de Josep Maria Benet i Jornet, dirigit en aquesta ocasió per un director colombià; La revolució, de Jordi Casanovas, i La tanca, de Josep Pere Peyró.

La programació catalano-balear es completa amb Molts records per a Ivanov, dirigida per Pep Tosar; l'espectacle teatral de carrer Èxode: nòmades de l'aire, i Cutlas, anatomia d'un pistoler, un espectacle de marionetes, ombres i teatre negre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.