Cultura

Michael Haneke guanya la Palma d'Or de Cannes amb 'Das weisse band'

El premi del jurat ha recaigut en 'Un prophète', del francès Jacques Audiard. Coixet i Almodóvar es queden sense premis

La Palma d'Or del Festival de Cannes 2009 ha estat atribuïda aquest diumenge al film Das weisse band, La cinta blanca, del director Michael Haneke, que s'emporta el màxim guardó després d'haver obtingut el gran premi el 2001 per La pianista, protagonitzada per Isabelle Huppert. Precisament, l'actriu francesa ha estat l'encarregada de lliurar aquest guardó a Haneke com a presidenta del jurat d'enguany.

Das weisse band, La cinta blanca
narra en blanc i negre les relacions amagades i perverses d'un poble protestant del nord d'Alemanya just abans de la Primera Guerra Mundial. Ni Mapa dels sons de Tòquio, d'Isabel Coixet, ni Los abrazos rotos, de Pedro Almodóvar, han obtingut cap recompensa.

Un prophète, la intensa pel·lícula del director parisenc Jacques Audiard, ha aconseguit el segon premi en importància pel retrat d'una jove emigrant en una presó francesa.

El guardó a la millor actriu ha estat per a la francesa Charlotte Gainsbourg, pel seu paper a la pel·lícula més polèmica de la 62a edició de Cannes, Anticrist, de Lars von Trier.

Per la seva banda, l'austríac Christoph Waltz ha aconseguit el premi a la millor interpretació masculina pel seu paper en l'única pel·lícula nord-americana del concurs, Inglourious Basterds, de Quentin Tarantino.

El premi al millor director ha estat per al filipí Brillante Mendoza pel film Kinatay i el del millor guió per a Feng Mei per Spring Fever, del realitzador xinès Lou Ye.

El premi del jurat l'han compartit ex aequo les pel·lícules Fish Tank, de la britànica Andrea Arnold, i Thirst, del coreà Park Chan-wook.

Finalment, el guardó especial a tota la trajectòria ha estat per al cineasta francès Alain Resnais, que fa 50 anys va estrenar a Cannes Hiroshima mon amour i que aquest any ha presentat a concurs Les herbes folles.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.