Cultura

Allen, Leigh i Tavernier van a Cannes

El Festival també ha seleccionat Kitano, Liman, Mikhalkov i González Iñarritu

La pel·lícula Biutiful, rodada a Barcelona per Alejandro González Iñárritu i protagonitzada per Javier Bardem, és una de les setze pel·lícules que competiran per la Palma d'Or al proper Festival de Cannes, que tindrà lloc entre el 12 i el 23 de maig. No ho tindrà fàcil el cineasta mexicà, que es trobarà amb una llarga llista de directors consagrats amb les mateixes aspiracions: el britànic Mike Leigh amb Another year, el japonès Takeshi Kitano amb Outrage, el nord-americà Doug Liman amb l'esperada Fair game i el francès Bertrand Tavernier i La princesse de Montpensier, film d'època protagonitzat per Melanie Thierry.

Entre la resta de noms que competiran pel màxim guardó del festival també hi ha el cineasta iranià Abbas Kiarostami amb Copie conforme, film protagonitzat per l'actriu francesa Juliette Binoche que explica una història al voltant dels conceptes d'original i de còpia que enfronta un escriptor i un galerista d'art; el franco-algerià Rachid Bouchareb, director de Dies de glòria, que presentarà Hors la loi; el rus Nikita Mikhalkov, que ja s'ha fet un lloc en la història del cinema, amb la segona part de Quemado al sol, Utomlyonnye Solntsem 2, i el tailandès Apichatpong Weerasethakul amb Loong boonmee raleuk chaat.

Dins de la secció oficial però fora de competició, una vegada més, el programa estarà ple de grans noms, com el de Woody Allen, que presentarà a Cannes la seva última pel·lícula, produïda per l'empresa catalana Mediapro. Rodada a Londres, You will meet a tall dark stranger és una comèdia romàntica protagonitzada per Antonio Banderas, Josh Brolin, Anthony Hopkins, Freida Pinto, Lucy Punch, Gemma Jones i Naomi Watts.

Recha, en un jurat
Altres noms que també presentaran pel·lícula fora de concurs són dos directors reconegudíssims com Stephen Frears, amb Tamara Drewe, i Oliver Stone amb el seu últim treball, Wall Street - Money never sleeps, la segona entrega protagonitzada per Michael Douglas com a monstre de les finances.

La pel·lícula Robin Hood de Ridley Scott obrirà aquesta nova edició del millor certamen de cinema del món, que comptarà amb el director nord-americà Tim Burton com a president del jurat, en què també hi haurà el cineasta espanyol Víctor Erice i l'actor porto-riqueny Benicio del Toro. El català Marc Recha també formarà part del jurat en la secció de curtmetratges i de la Cinéfondation.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.