Cultura

Coixet competeix a Cannes amb 'Mapa de los sonidos de Tokyo'

La cineasta catalana aborda emocions obstaculitzades i drames personals

La cineasta catalana Isabel Coixet ha reprès el seu pols de creadora –després del seu pas per Hollywood amb Elegy– i competeix a Cannes amb Mapa de los sonidos de Tokyo, en què, de nou, aborda emocions obstaculitzades i drames personals. "La felicitat és molt poc fotogènica", es justifica.

La fotogènia, per descomptat, és una de les qualitats bàsiques de la seva firma com a directora i en la nova pel·lícula assoleix nivells exquisits.

"No és el Tòquio turista el que he retratat a la pel·lícula, sinó el dels barris, l'he pres d'inspirar-me en el cinema de Kore-eda", ha explicat avui en una trobada amb els mitjans a La Croisette.

Mapa dels sons de Tòquio capta la geografia emocional d'una sicària japonesa, interpretada per Rinko Kikuchi i un català aïllat a la seva botiga de vins interpretat per Sergi López.

"Estimar algú et porta al patiment gairebé inevitablement", explica Coixet, que va trobar l'esperança en una malaltia terminal en Mi vida sin mi (2003) i va aïllar el dolor en una plataforma petrolífera en La vida secreta de las palabras (2005).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.