Cultura

El govern subvencionarà amb 200 euros els equipaments per rebre la TDT via satèl·lit

Els beneficiaris seran els ciutadans de nuclis urbans o zones rurals que no tenen cobertura total o parcial de la televisió digital terrestre

La Generalitat ha obert una convocatòria de subvencions per facilitar als ciutadans que viuen en un nuclis urbans o zones rurals que presenten una falta de cobertura total o parcial de la TDT l'adquisició d'equipaments per captar el senyal de la televisió digital via satèl·lit (TDT-SAT). Les subvencions tindran caràcter retroactiu, és a dir, cobriran les instal·lacions fetes des del primer de gener de 2010, i el seu import màxim serà de 200 euros. Es poden consultar les bases al DOGC

Cal recordar que el proper 3 d'abril finalitza el procés de transició de la televisió analògica a la digital, és a dir que a partir d'aquesta data, la TDT serà l'única televisió d'accés universal.

Aquestes subvencions estan destinades a l'adquisició i la instal·lació d'equipaments específics d'aquest sistema de captació i que suposen un major cost per a les persones usuàries. D'aquesta manera, el govern vol evitar que es puguin donar situacions de risc d'exclusió digital entre la població d'aquestes zones.

La Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació serà l'òrgan competent per resoldre la convocatòria de subvencions per instal·lar sistemes de recepció de Televisió Digital Terrestre via satèl·lit (TDT-SAT). Les empreses instal·ladores de telecomunicacions assessoraran l'usuari final en la presentació de la sol·licitud de subvenció acompanyada d'un informe que acrediti les deficiències que justifiquin la solució via satèl·lit.

No tots els canals
Tot i que la TDT-Sat soluciona la recepció de la televisió en les zones on la TDT no té cobertura, els canals de televisió que rebran els usuaris per satèl·lit seran molt menors. És a dir, el satèl·lit és una solució per aconseguir fer arribar a tot arreu la televisió, però no amb totes les condicions ni amb les mateixes possibilitats. Els usuaris, per exemple, no podran accedir a les televisions locals i comarcals ni tampoc a tots els canals de TVC.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.