Cultura

Roberto Saviano vol marxar d'Itàlia

Tot i això l'autor de Gomorra ha admès que "se li fa molt difícil escollir un país", ja que al seu s'ha convertit en un "símbol", i que si li passés alguna cosa la seva mort "seria primera pàgina"

L'autor de Gomorra, Roberto Saviano, vol marxar d'Itàlia per les dificultats que té per viure al seu país després de la publicació del llibre el 2006 en què descriu els mètodes de treball de la Camorra napolitana.

Tot i això, ha admès que "se li fa molt difícil escollir un país", ja que s'ha convertit en un "símbol", i que, si li passés alguna cosa, la seva mort "seria primera pàgina".

L'escriptor ha explicat, en una xerrada a Santander, que les seves denúncies han afectat també la seva família. "A la meva terra, qui porta la meva sang és culpable del que faig", ha lamentat.

Saviano ha descrit els problemes per trobar un lloc per viure. Des dels 26 anys, edat que tenia quan va escriure el llibre, fins ara ha viscut en 15 cases.

L'escriptor també ha confessat als assistents que des que viu escortat "s'està transformant" i se sent "envaït, assetjat". Ha admès que la seva situació l'ha convertit en "pitjor persona" i que, a aquestes alçades, fiar-se d'algú és un miracle.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.