Cultura

Marc Parrot homenatja la Nova Cançó a Figueres

El concert, seguit per 900 persones, ha estat el tret de sortida del festival Acústica de Figueres

Marc Parrot va ser l'encarregat d'inaugurar ahir a la nit la vuitena edició del festival Acústica de Figueres amb l'estrena de l'espectacle dedicat als 50 anys de la cançó catalana. Fins diumenge es podran veure 35 actuacions repartides en set escenaris diferents. Entre els caps de cartell hi ha Pedro Guerra, Jorge Drexler i el cantant d'Els Pets, Lluís Gavaldà, que actuarà divendres en solitari amb un repertori de versions musicals i alguna cançó inèdita.

En l'homenatge que Parrot va fer a la Nova Cançó no hi van faltar L'estaca, de Lluís Llach, De mica en mica, de Serrat, Veles e vents, de Raimon, i El comptador d'estrelles, de Sisa.

Algunes d'aquestes cançons es recullen al disc de l'espectacle 50 anys de la Nova Cançó, editat per Música Global Discogràfica.

Al concert hi van assistir 900 persones.

L'Acústica també ha programat la presentació del disc de l'actor del Polònia Bruno Oro i el concert exclusiu d'homenatge a Sau a càrrec de les veus de Joan Masdéu, Miquel Abras, Jofre Bargadí, Berta, Virgínia de La Puerta de los Sueños i Joan Tena, entre d'altres.

Contra Freixas
La polèmica de l'edició l'ha posat l'actuació de Cesk Freixas, dissabte, després que el Partit Popular i Ciutadans hagin demanat que es prohibeixi el concert perquè consideren que el cantant està vinculat a "organitzacions independentistes radicals sorgides de la dissolució de Terra Lliure". L'acusació es basa, exclusivament, en la participació de Freixas en l'acte commemoratiu dels 30 anys d'Estratègia Independentista que es va fer el 13 de juny a Vic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.