Cultura

Una exposició al Museu d'Història posa punt i final a les celebracions del 50è aniversari de la Nova Cançó

La mostra anirà acompanyada d'un cicle de recitals que es faran a la terrassa de l'edifici

L'exposició La Nova Cançó. La veu d'un poble del Museu d'Història de Catalunya posarà punt i final a la celebració del 50è aniversari de la Nova Cançó. La mostra fa un recorregut des dels inicis del moviment l'any 1959 fins a l'herència llegada a les noves generacions de músics.

Gairebé 300 objectes representatius de la Nova Cançó –des de cobertes de discs, programes de concerts, cartells, llibres, fotografies i altres– il·lustren una exposició de gran format que està pensada "per més d'un sentit", segons ha assegurat un dels comissaris de la mostra, Xevi Planas.

L'exposició anirà acompanyada d'un cicle de recitals de la Nova Cançó que se faran a la terrassa del Museu d'Història. Hi actuaran Jaume Sisa (1 de juliol), Grup de Folk (8 de juliol), Joan Isaac (15 de juliol), Mazoni (22 de juliol), Sanjosex (29 de juliol), Pi de la Serra (5 d'agost), Francesc Burrull (12 d'agost), Toti Soler (19 d'agost), Anna Roig i l'ombre de ton chien (26 d'agost), Miquela Lladó (2 de setembre) i Roger Mas (10 de setembre).

El Museu d'Història de Catalunya, el Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CoNCA) i l'SGAE han reeditat juntament amb Enderrock Discos el disc Homenatge musical als Setze Jutges que es va publicar per primera vegada sota el segell discogràfic Concèntric del 1965 i on es recollien 40 interpretacions dels tretze primers membres del grup musical.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.