Cultura

Les crítiques d'ICV a Noa tornen a crear un conflicte diplomàtic amb Israel

El portaveu de l'ambaixada d'Israel a l'Estat ha recordat la presència del conseller Saura en la manifestació contra l'operació militar a Gaza. Ha assegurat que Israel "no té problemes amb gent que critica la política del govern, sinó els que estan en contra de la existència d'Israel i estan a favor de Hamàs, un grup no només antisemita, sinó neonazi"

El portaveu de l'ambaixada d'Israel a l'Estat espanyol, Lior Haiat, ha reaccionat durament aquest dijous a la protesta simbòlica que preveuen fer alguns dirigents d'ICV contra el concert de la cantant israeliana Noa en l'acte de la Diada.

Haiat ha recordat que la cantant es va limitar a posicionar-se en contra de Hamàs, i per tant els qui "boicotegen Noa" "estan a favor de Hamàs i del terrorisme" i són "antisemites" i "racistes". Es tracta, ha dit, d'una protesta contra "el dret del poble jueu de tenir Estat propi" i de suport a un grup "neonazi" com "és Hamàs". Pel portaveu de l'ambaixada, el fet que la cantant participi a l'acte de la Diada "és un honor per a Noa i per a Barcelona".

Haiat ha fet aquestes manifestacions després que diversos dirigents d'ICV-EUiA hagin protestat per la presència de Noa al concert de la Diada.

Segons el portaveu de l'ambaixada d'Israel, els qui "boicotegen" Noa no poden qualificar-se de pacifistes, perquè la cantant va escriure en contra de Hamàs i dels fonamentalismes, i per tant, "qui està en contra de Noa està a favor de Hamàs, de la jihad, del fonamentalisme islàmic i del terrorisme".

Els que estan a favor de la pau al Pròxim Orient, afirma, "no poden discernir entre israelians i palestins" i "han de donar suport als moderats dels dos cantons perquè és l'única manera d'arribar a la pau".

Haiat també ha reaccionat a la petició de Jordi Miralles, que ha reclamat a la cantant que rectifiqui les declaracions que va fer amb motiu de l'operació militar israeliana a la Franja de Gaza. Segons ha afirmat, Miralles "no ha llegit la carta que va escriure Noa", perquè la cantant defensava "que es pot arribar a un Pròxim Orient lliure de factors fonamentalistes i extremistes com Hamàs".

Segons Haiat, "qui està en contra de Noa bàsicament està en contra de qualsevol israelià", i per tant "la seva conducta és antisemita", perquè "qui està en contra de qualsevol israelià i de qualsevol sionista, està en contra del dret del poble jueu de tenir el seu Estat propi, i si el poble jueu no en pot tenir i la resta sí, això és antisemitisme i racisme'.

Haiat ha descartat que l'ambaixada faci una queixa formal, i ha recordat que el fet que Noa participi a l'acte de la Diada és "un honor per a Noa i per a Barcelona", tot i que segons el portaveu, no està previst que representants de l'ambaixada assisteixin a l'acte de la Diada.

El portaveu de l'ambaixada també ha recordat la presència del conseller Saura en la manifestació contra l'operació militar a la Franja de Gaza, tot i que ha assegurat que Israel "no té problemes amb gent que critica la política del govern israelià, sinó amb els que estan en contra de l'existència d'Israel i estan a favor de Hamàs, un grup no només antisemita, sinó neonazi".

"Tenim problemes amb els que estan a favor de Hamàs sense saber què significa', ha dit, "perquè estan en contra de qualsevol dret humà, i els drets humans valen als dos costats, no només en un".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.