Política

ICV-EUiA no veu "gens encertat" que la israeliana Noa canti a la Diada

La coalició es planteja anar a l'acte institucional lluint algun pin en suport al poble palestí

La portaveu parlamentària d'ICV-EUiA, Dolors Camats, ha explicat aquest dimecres que el seu grup no veu encertat que la cantant israeliana Noa participi en l'acte institucional, organitzat pel govern, al Parc de la Ciutadella, l'Onze de Setembre. "Ens sembla bé que l'acte es dediqui a la Mediterrània i que hi hagi una iniciativa per simbolitzar el conflicte a l'Orient Pròxim, així com la combinació de cantants d'Israel i Palestina, però no ens sembla gens encertat que sigui la cantant Noa qui vingui per part de l'Estat d'Israel", ha declarat.

Camats ha ressaltat que Noa "ha manifestat clarament el seu suport als bombardejos del mes de gener" contra Palestina "que no tenen res a veure amb la pau i el diàleg". "La persona que han escollit és un error", ha afirmat.

En roda de premsa al Parlament, ha dit que la seva coalició es planteja anar a l'acte lluint algun pin en suport al poble palestí, el dibuix del qual podria ser una bandera, tot i que encara s'ha de determinar. 

Preguntada per la presència de Joan Saura a la Manifestació per la Pau del gener passat, on es van cridar consignes com "Visca Hamàs!", "Mor als infidels!", Camats ha respost que "qui ho vulgui prendre com una provocació és que té ganes de ser provocat" i "qui s'hi vulgui sentir ofès és que té ganes de sentir-se ofès".

La dirigent ecosocialista ha remarcat que "ICV manifestarà aquesta incomoditat a la presidència del Parlament i de la Generalitat". "És probable que ens solidaritzem amb els palestins al llarg de totes les manifestacions que tenen a veure amb la Mediterrània", ha dit.

Aturem la Guerra, també en contra
El dilluns passat la plataforma Aturem la Guerra va fer arribar una carta al president de la Generalitat, José Montilla, i una altra al president del Parlament, Ernest Benach, contra la participació de la cantant "pro-guerra" Noa en aquest acte institucional. Al text destaquen unes reflexions de Noa sobre l'atac de l'exèrcit israelià a Gaza, que assenyalava: "Només puc desitjar-vos que Israel faci la feina que tots sabem que s'ha de fer i per fi us alliberi d'aquest càncer, d'aquest virus, d'aquest monstre anomenat fanatisme, que avui es diu Hamàs".

"Us demanem", segueix la carta, "conjuntament amb les organitzacions socials palestines, que retireu la invitació a Noa per participar a l’acte institucional de l'Onze de Setembre. El gener passat, el poble de Catalunya i els partits del govern van deixar palès el seu suport al poble palestí. No els oblidem ara".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La llavor del PSC

Barcelona
Estats Units

Robert F. Kennedy Jr. suspèn la seva campanya i dona suport a Trump

Barcelona
Hongria

Un eurodiputat del Fidesz dimiteix després d’agredir una dona

Barcelona
política

La parella de Sílvia Paneque renuncia com el seu cap de gabinet després de la polèmica

barcelona
Amèrica Llatina

La fiscalia veneçolana cita González Urrutia per una investigació penal

Barcelona
Estat espanyol

Puente cessa dos alts càrrecs de Transports investigats en el cas Koldo

Barcelona
afganistan

Els talibans prohibeixen el so de la veu femenina en públic

barcelona
Veneçuela

La UE avisa que no reconeixerà la victòria de Maduro sense verificar les actes

Barcelona
Estat francès

Macron inicia les consultes amb els partits per nomenar el nou primer ministre

Barcelona