Cultura

Fiscalia demana al jutge que Millet i Montull declarin sobre l'actuació al Palau

El magistrat espera a tenir més informació abans d'emprendre accions com la petició del ministeri públic, que podria comportar l'adopció de mesures cautelars contra els implicats

La Fiscalia ha demanat al titular del jutjat d'instrucció número 30 de Barcelona, Juli Solaz, que citi a declarar els dos principals implicats en el cas del desviament de fons del Palau de la Música, Fèlix Millet i Jordi Montull. El jutge, però, sembla disposat a esperar tenir més dades abans d'adoptar cap mesura.

El fiscal portaveu, Pedro Ariche, ha informat que la Fiscalia ha demanat al jutge una compareixença de mesures cautelars per als implicats. Aquesta fórmula permet que, si durant l'interrogatori dels querellats el fiscal en constata la necessitat, pot demanar alguna mesura cautelar com una compareixença periòdica al jutjat, en comissaria o presó preventiva o fiança.

La petició de la Fiscalia arriba després que els dos exdirectius del Palau de la Música lliuressin al jutge la setmana passada una carta en la qual confessaven haver desviat per al seu benefici personal almenys 3,3 milions d'euros, que van destinar, entre d'altres usos, a reformar immobles de la seva propietat particular i a pagar viatges a la seva família.

El jutge va considerar la setmana passada que encara no era el moment per prendre declaració als dos inculpats, atesa la "complexitat" de la causa, que es manté sota secret de sumari, i l'estudi de la documentació incautada pels Mossos d'Esquadra el passat 23 de juliol, arran d'una querella presentada per la Fiscalia de Delictes Econòmics de Catalunya.

"Delinqüents molt sofisticats"
D'altra banda, la consellera de Justícia, Montserrat Tura, ha titllat l'expresident del Palau de la Música Fèlix Millet i l'exdirector administratiu Jordi Montull de "delinqüents molt sofisticats", després d'haver admès que van desviar milions d'euros de la Fundació per a finalitats privades. Segons Tura, arran d'aquesta actuació no és només el govern de la Generalitat, sinó tota la societat que se sent “enganyada”.

Per la consellera Tura, de les cartes de confessió que Millet i Montull van enviar al jutge se'n pot concloure que han comès “delictes molt greus”, però va advertir als implicats que “s'equivoquen” si pensen que poden extendre i sembrar ombres de dubte implicant artistes o institucions.

La consellera ha explicat que des de 1990 el seu departament ha fet 104 requerimients a la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música perquè aclareixi alguns punts de les seves memòries i comptes, com el nomenament de patrons i altres assumptes no sempre relacionats amb els pressupostos. L'últim va ser el maig passat, per irregularitats en els comptes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.