Societat

El cost de la reforma del Palau de Música es va inflar un 100%

L'arquitecte Òscar Tusquets assegura que les obres van costar 12 milions, no 24 com va dir Millet

L’arquitecte responsable de les dues reformes i ampliacions del Palau de la Música, Òscar Tusquets, va assegurar ahir a l’AVUI que les obres de la segona reforma van costar 12 milions d’euros i no 24 com fins ara havia dit el Palau de la Música en boca del seu expresident Fèlix Millet.

“Firmat per nosaltres hi ha documents i certificats d’obres per valor de 12 milions d’euros i ja ens els han demanat; no sé d’on surten els altres 12 milions que diu Millet que li va costar la reforma”. Així de contundent es mostrava Tusquets ahir respecte als diners que Fèlix Millet havia dit que li havia costat la reforma, 24 milions d’euros. “Els que pagaven, ja fos el ministeri de Cultura o Caja Madrid, vigilaven amb lupa cada certificació”, afegeix.

El cert és que l’afirmació no és d’estranyar en tractar-se d’un home, Millet, expert malabarista amb els números. Aquesta segona reforma, iniciada el 1989, havia estat projectada inicialment per 9 milions d’euros, però la factura va anar creixent i creixent fins a arribar als 24 que es van fer públics de forma oficial l’any 2004.

Els milions s’acumulen
Si la xifra “no justificada” ja és escandalosa –¿aquests 12 milions s’han de sumar als 12 que les auditories diuen que de moment han trobat a faltar?– encara ho és més el fet que els pagadors d’aquest 24 milions van ser les quatre administracions públiques en tant que Consorci. Això posa un nou element sobre la taula, ja que fins ara els diners investigats només afectaven els comptes de l’Orfeó Català i de la fundació. Val a dir que el Consorci està presidit pel president de la Generalitat, José Montilla, i compta com a vicepresidents amb l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, el conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, i la subsecretària del ministeri de Cultura Dolores Carrión Martín.

I és que el Consorci, lluny de reproduir la llarga llista de patrons, vocals i mecenes que ostenta la Fundació, només està formada pels màxims responsables de les administracions públiques. En aquests sentit, no està de més recordar que les Corts van aprovar una partida extra de 3 milions durant el govern Aznar.

Aquesta segona reforma, portada a terme entre els any 1989 i 2000 és la que va incloure, principalment, la compra i posterior enderrocament de l’església gràcies a una permuta amb l’Ajuntament de Barcelona, la construcció d’un nou edifici d’oficines i restaurant, la construcció soterrada del Petit Palau i l’obertura de la nova plaça. Amb tot, no inclou obres posteriors com la neteja de façana, la reforma de l’interior i les dues campanyes populars per recollir fons per restaurar l’orgue i substituir les cadires, gràcies a les quals van recaptar uns dos milions d’euros que van aportar els ciutadans.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
INFRAESTRUCTURES

Comencen les obres per millorar l’eficiència hidràulica del canal d’Urgell

Castellserà
medi ambient

Barcelona vol aplicar l’urbanisme climàtic en espais “oblidats” de la ciutat

Barcelona
societat

Caldes de Malavella presenta el cartell de la Festa Major

caldes de malavella
Societat

Mor Alfredo Miranda, gerent de diversos concessionaris del Grup Forné

societat

Suspès el desnonament de la veïna de 84 anys del barri de Pedret

girona
SOCIETAT

Santa Susanna, seu d’una escola de futbol d’elit per a joves nord-americans

Santa Susanna
educació

La Universitat de Girona arriba a les 2.000 tesis doctorals

girona
societat

Francisco Javier Jarillo Pérez, pren possessió del seu càrrec com a cap de la Policia Local

blanes
SERVEIS

Rendibilitat mínima a la xarxa d’aigua dels municipis barcelonins

barcelona