Cultura

'La Marató' de TV3 supera els 5,5 milions d'euros en donacions

Comunicació

La Marató, el programa solidari de TV3 que aquest any s'ha dedicat a les malalties mentals greus, ha aconseguit superar els 5,5 milions d'euros en donacions en les seves 15 hores de durada. La recepció de donatius seguirà oberta fins al 31 de gener, de manera que es preveu que la xifra augmenti.

La 17a edició del programa, que va començar aquest diumenge a les 10.00 hores i ha acabat aquesta matinada, ha comptat amb 50 connexions exteriors i més de 1.000 activitats organitzades pels ciutadans a tot el territori català.

Entre les principals activitats en directe han destacat una cantata multitudinària a Sant Boi de Llobregat, en què van participar-hi el vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, i la consellera de Salut, Marina Geli, i Voltes solidàries al circuit de Catalunya, amb un miler de vehicles participants. El vol amb globus aerostàtic, que estava previst que sortís de l'aeròdrom d'Òdena, va haver de ser cancel·lat a causa del mal temps.

Al plató va haver-hi també espectacles en directe a càrrec d'artistes com ara Lolita, Pastora, Sidonie, La Carrau i Abús, que anteriorment van participar en l'edició d'un disc per a l'ocasió, del qual se n'han venut ja 140.000 còpies. L'actuació, en català, de Manolo García va ser una de les sorpreses musicals de la jornada.

Més de 2.700 voluntaris van atendre les trucades dels donants des de les sis seus instal·lades per a l'ocasió al Palau Sant Jordi de Barcelona, el plató 4 de Televisió de Catalunya a Sant Joan Despí, la Universitat de Lleida, el port de Tarragona, l'Auditori de Girona i la seu de l'Espai Movistar.

Durant el programa també van donar a conèixer les principals malalties mentals greus com ara l'esquizofrènia, la depressió, el trastorn de dèficit d'atenció, el trastorn obsessiu compulsiu i l'autisme, entre d'altres. Segons les estadístiques, una de cada quatre persones tindrà un trastorn mental al llarg de la seva vida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.