Cultura

'Vicky Cristina Barcelona' també es veurà en castellà a Catalunya

Cinema

Mediapro ha fet marxa enrere en la seva política de distribució comercial del darrer film de Woody Allen que s’estrenarà el proper 19 de setembre. Vicky Cristina Barcelona també es podrà veure en castellà als cinemes catalans, contràriament a allò que havia assegurat en un primer moment el director de Mediapro, Jaume Roures, que havia fet bandera que només es podria veure en català i en versió original anglesa.

El canvi de plans, segons Roures, respon a què “aquesta és la realitat del país”. La proporció de còpies en castellà serà petita, 5 cintes de les 50 que es distribuiran en català i les 5 en anglès.El director de MediaPro ha fet aquest anunci a la Universitat Catalana d’Estiu, on també ha revelat que “ens hem trobat amb més dificultats de les que pensàvem, essent malpensats, amb les distribuïdores nord-americanes” respecte a la versió catalana de Vicky Cristina Barcelona, després que ja hi hagués hagut una primera reacció mediàtica en contra.

Roures no ha volgut donar noms de les majors, però ha assegurat que té clar que quan es presenti la pel·lícula “tornarà a haver-hi rebombori i llavors si cal donar noms ja els donarem”. A parer del director de Mediapro, la reacció que i ha hagut des d’alguns sectors “és la demostració de la por que fa la normalitat, el fet que a Catalunya estrenis una pel·lícula que parla de Catalunya en català forma part de la normalitat, però fa molta por, perquè llavors caurien els tabús que la gent no vol veure cinema en català, perquè no interessa, perquè la llengua és una barrera”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.