Cultura

Una web islàmica amenaça de mort els creadors de 'South Park' per dibuixar Mahoma disfressat d'ós

El responsable de la web nega que es tracti d'una amenaça i diu que només és "una realitat"

En una pàgina web enfocada a joves musulmans ha aparegut penjat un missatge en què s'amenaça de mort els creadors de la sèrie satírica de dibuixos animats South Park per representar de manera crítica el profeta Mahoma amb una disfressa d'ós en el capítol número 200.

"Hem d'advertir Matt (Stone) i Trey (Parker) que el que estant fent és estúpid, i que probablement acabaran com Theo Van Gogh per emetre aquesta sèrie", es podia llegir en un missatge penjat a la web RevolutionMuslim.com.  El text anava acompanyat d'una foto de Theo Van Gogh, el director de cinema holandès que va ser assassinat el 2004 a Amsterdam per un jove musulmà d'origen marroquí que considerava ofensives les seves pel·lícules, ja que afirmava que l'Islam encoratjava la violència contra les dones.

En la pàgina apareixia també un article d'una mansió que els creadors de South Park suposadament tenen a Colorado perquè els internautes sàpiguen on trobar-los en el cas que vulguin seguir les indicacions que es donen en el text.

Mahoma, l'intocable
No es tracta de la primera vegada que una representació de Mahoma provoca les ires de la comunitat islàmica. L'exemple més significatiu va ser el les caricatures del profeta publicades el 2005 en un diari danès. Aquests dibuixos, en un dels quals es representava el profeta amb un turbant que simulava ser una bomba, i que van ser reproduïts per nombrosos mitjans europeus, van aixecar una onada d'indignació als països musulmans i revoltes que van causar desenes de morts a tot el món.

El responsable de RevolutionMuslim.com, Younus Abdullà Mohammad, ha defensat el missatge penjat a la seva pàgina web. "Com que és una amenaça?" diu Abdullà i afirma que mostrar el que li va passar a Theo van Gogh no és una amenaça, sinó "una realitat".

Actualment la web RevolutionMuslim.com està fora de servei. Tot i això, encara es pot consultar gràcies a la memòria cau (cache) de Google i també al seu canal de Youtube.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.