Política

Detenen 4 sospitosos de planificar un atemptat contra l'autor d'una caricatura de Mahoma en un diari danès

La policia danesa ha detingut quatre persones sospitoses de planificar un atemptat contra Kurt Westergaard, un dels dibuixants del rotatiu Jyllands Posten que va fer una caricatura del profeta Mahoma l'any 2005.

Un portaveu dels serveis secrets PET ha confirmat que l'operació per desmantellar la presumpta cèl·lula terrorista s'ha fet a primera hora del matí a la localitat danesa d'Aarhus.

Les detencions, segons la mateixa font, han tingut un caràcter "preventiu" i quan els presumptes terroristes estaven en "la fase inicial" dels preparatius per atemptar contra Westergaard, un dels dotze dibuixants que caricaturitzen a Mahoma.

El caricaturista, de 73 any i la seva dona portaven mesos sota protecció policial.

Dotze dibuixants
El diari Jyllands Posten va publicar el 2005 una dotzena de caricatures del profeta Mahoma que inicialment van passar desepercebudes, però que mesos després van provocar una onada de disturbis en diverses països de religió islàmica.

Westergaard va dibuixar Mahoma com un home d'aspecte barbut i sinistre, que portava una bomba en el seu turbant.

L'Islam considera una ofensa la representació en imatges de Mahoma.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.