Cultura

Fernando Savater guanya el premi Planeta

Guardó literari

Fernando Savater ha estat el guanyador del premi Planeta amb la novel·la La hermandad de la buena suerte, mentre que la finalista de l'edició d'enguany ha estat Ángela Vallvey amb l'obra Muerte entre poetas.

Savater és conegut per la seva militància activa en grups antietarres, per les seves declaracions contra els nacionalismes i pels seus llibres d’assaig filosòfic, com Ética para Amador, tot un bestseller de filosofia divulgativa.

Ara també serà reconegut com a novel·lista un cop se li ha concedit aquesta nit, en una gala al Palau de Congressos de Catalunya, a Barcelona, el premi Planeta per la novel·la que va presentar sota el títol La curva del Pardo i amb un pseudònim molt romà, Patricio.

La finalista del guardó literari ha estat Ángela Vallvey (San Lorenzo de Calatrava, Ciudad Real, 1964) per una novel·la presentada amb el títol La inocencia de los bárbaros, protagonitzada per un poeta que és detectiu aficionat. En una trobada poètica a Toledo coincideix amb les grans figures de la lírica contemporània espanyola. El títol amb què sortirà al mercat és molt més intrigant: Muerte entre poetas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.