Cultura

'Los Soprano' s'acomiada de la televisió amb l'emissió de l'últim episodi

Los Soprano, la sèrie de mafiosos que una influent revista d'Estat Units va descriure recentment com "el més gran èxit en la història de la televisió", s'acomiada dels seus seguidors després de més de 8 anys en antena amb l'emissió avui de l'últim episodi.

El comiat de Tony Soprano (James Galdolfini), capo de l'organització criminal DiMeo i patriarca dels Soprano, i els seus companys de repartiment ha generat una gran expectació als EUA. Fins i tot, en els xats, en els fòrums i també a la premsa s'especula des de fa dies sobre el contingut dels 55 minuts del final de la sèrie, que ha estat guardonada amb 18 premis Emmy i 5 Globus d'Or.

Alguns pronostiquen que Tony acabarà els seus dies televisius sobre un plat d'espaguetis, mentre altres creuen que el mafiós salvarà el seu coll a canvi de confessar les seves trampes i les del seu clan als agents de la policia.

El secret més ben guardat
David Chase, el creador de la sèrie, però, no ha deixat entreveure cap pista sobre el desenllaç de la sèrie, encara que ha assegurat que no és amic dels finals tradicionals.

Per assegurar-se que la intriga i l'expectació es mantinguin fins l'últim minut i evitar que algun dels actors filtrés el final, Chase va optar per enregistrar tres finals diferents.

La clau de l'èxit
Els crítics coincideixen en què són molts els factors que han convertit la sèrie en excepcional. Entre aquests motius hi ha l'habilitat de Los Soprano per reflectir realitats diferents, des del submón de la màfia, que capitaneja Tony en el nord-est de l'estat de Nova York, fins als sopar de psiquiatres i la bohèmia atmosfèrica novaiorquesa.

Per la revista The Economist el motiu més important radica, però, en l'argument central de la sèrie: que els gàngsters comparteixen moltes coses amb la resta dels mortals.

L'episodi 86, que la cadena HBO (autora d'altres sèrie d'èxit com Sexo en Nueva Yok) ha batejat amb el títol de Made in America, posarà fi a un drama que ha aconseguit arribar a les televisions dels cinc continents (aquí, per La Sexta).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
girona

Carolina Maria de Jesús: la veu de les ‘faveles’ al Pepe Sales

girona
música

Júlia Ensesa, sola i sense por

girona
música

Adrià Puntí canta a la Cellera durant gairebé tres hores, a l’escenari i entre el públic

la cellera de ter
llibres

Harari radiografia el poder de la informació i la IA

barcelona
art

Francesc Domingo, l’artista bandejat per no ser burgès i per defensar Catalunya

barcelona
ARTS EN VIU

El Molino insisteix a oferir sopar i copes, ara, amb música en directe

BARCELONA
Montse Frisach
Periodista i crítica d’art

“L’art català no s’ha venut suficientment bé al món”

Barcelona
cinema

‘Polvo serán’ de Carlos Marqués-Marcet, premiada al Festival de Toronto

Barcelona
societat

Èxit de participació a la Fira del Conte de Medinyà

MEDINYÀ