Cultura

Una exposició a Saragossa celebra els 30 anys de 'El Jueves'

La inauguració de l'exposició 30 Años. 'El Jueves'! Siempre a Nuestra Puta Bola! 1977-2007 tindrà lloc avui, dijous, 19 de juliol, a les vuit del vespre, al Centre d'Història de Saragossa. La mostra recull la història i evolució d'aquesta revista d'humor de caire polític, que s'edita a Barcelona i que va veure per primera vegada la llum el 27 de maig del 1977.

L'exposició es divideix en tres apartats: Cagontó! La exposisión universá de Ivà, Caricaturas de Vizcarra i El Jueves: 30 años a su puta bola. Segona ha informat l'Ajuntament de Saragossa, la primera part de l'exposició preveu un recorregut per tota l'obra del gran humorista que va ser Ivà, un artista que va traslladar al paper la particular idiosincràsia de personatges perdedors i poc socials, és a dir, la realitat quotidiana del carrer.

Caricaturas de Vizcarra reflecteix l'habilitat d'aquest autor a través d'alguns dels seus treballs, en què surten personatges de la talla d'Eric Clapton, Marilyn Mason, Antonio Banderas, Julia Roberts, Clint Eastwoof, Uma Thurman, Tom Cruise o Robert de Niro.

Els aspectes en què ha estat pionera la publicació apareixeran en El Jueves: 30 años a su puta bola. Les qüestions que ha tractat de cara i sense contemplacions la revista, com els militars, la monarquia o la religió, han estat un dels signes d'identitat d'El Jueves, i, per tant, d'aquesta exposició.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.