Cultura

Un cubà de 105 anys rep la ciutadania dels Estats Units

José Temprana va passar 300 anys a la presó i aspira a sobreviure a Castro

Un cubà de 105 anys, José Temprana, conegut com El nen, ha aconseguit la ciutadania dels Estats Units, el seu últim somni abans de morir, tal i com informa avui el diari The Miami Herald.

Després de dos intents no reeixits, aquest cubà exagent de la CIA ha aconseguit jurar la seva nova ciutadania al Miami Citizenship Center envoltat per veïns i amics.

"Em sento diferent, satisfet i molt content. Ha valgut la pena esperar", ha dit Temprana, que a Cuba va estar empresonat durant 30 anys, s'ha casat dues vegades i ha estat pare de vuit fills.

José Temprana va néixer el 26 de setembre del 1901 a Pinar del Río. El 1964, amb 63 anys, va ser empresonat per contraban d'armament procedent dels EUA, que havia de ser utilitzat en una insurrecció contra el líder cubà Fidel Castro. Va ser alliberat als 93 anys d'edat.

Temprana, que només xampurreja l'anglès, té l'esperança de sobreviure a Fidel Castro, i a més assegura que arribada l'ocasió, li pagarà el tribunal.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.