Cultura

JK Rowling subhasta per una xifra rècord un llibre de contes inspirat en el món de Harry Potter

S'ha adjudicat avui a Londres uns 2,7 milions d'euros i marca un rècord mundial de recaptació per l'obra d'un autor viu

Es tracta d'una de les còpies d'Els contes de Beedle el bard, un conjunt de relats de fades, escrits i il·lustrats a mà per l'escriptora britànica JK Rowling i que conté claus importants per ajudar el jove mag Harry Potter a combatre a Lord Voldemort. El llibre de contes s'ha adjudicat a Londres per uns 2,7 milions d'euros (1,95 milions de lliures).

Aquesta xifra marca un rècord mundial en la subhasta d'un manuscrit d'un autor viu. La quantitat ha multiplicat per 39 les previsions més optimistes de la casa de subhastes Sotheby's, que estimava que el preu podria arribar a 50.000 lliures (uns 70.000 euros) i s'ha convertit també en el preu més elevat mai pagat per una obra de literatura infantil.

És la primera obra que Rowling escriu des de la publicació, aquest juliol, de la setena i última entrega de la saga de Harry Potter. Els diners recaptats aniran destinats a una organització benèfica cofundada per l'escriptora, The Children's Voice. El comprador del llibre és la firma de marxants d'art londinenc Hazlitt, Gooden & Fox. Tan sols un dels relats, El conte dels tres germans, apareix íntegrament en la última entrega de Harry Potter, tots els altres (La font de la fortuna justa, El mag i la poció de la lupulització i Babbitty Rabbitty i la soca que cloqueja), són inèdits.

Malauradament per als seus seguidors, l'escriptora escocesa va decidir no editar aquesta obra, de la qual només existeixen 7 exemplars únics, entre els quals hi ha el llibre subhastat. JK Rowling ha regalat les altres còpies a les persones més estretament lligades a la saga del jove mag, com l'actor Daniel Radcliffe, protagonista de la versió cinematogràfica.

Enquadernat amb cuir marró del Marroc i decorat amb 7 pedres precioses i ornaments de plata incrustats a mà, "el llibre suposa una forma meravellosa de dir adéu al món que he estimat i en què hi he viscut 17 anys", ha declarat Rowling.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.