Cultura

L'estrena de 'Harry Potter i el misteri del príncep' es posposa al 2009

Cinema

L'estudi de Hollywood Warner Bros. ha retardat la data d'estrena de Harry Potter i el misteri del príncep, prevista inicialment per al novembre, fins al 17 de juliol del 2009. El canvi de data té a veure amb la vaga de guionistes que va afectar Hollywood a finals del 2007 i principis d'enguany. Segons el president i director d'operacions de Warner Bros., Alan Horn, "encara patim les repercussions de la vaga de guionistes, que ha afectat el temps de desenvolupament dels guions de les altres pel·lícules".

Horn també ha apuntat com a motiu per retardar el film que "l'estiu és la finestra ideal per a una estrena familiar important, com es va demostrar amb la nostra darrera pel·lícula de Harry Potter". Aquest film ha estat el segon amb més recaptació dels cinc que s'han estrenat fins ara sobre el personatge creat per J.K. Rowling. En el seu conjunt, la franquícia de Harry Potter és la que ha obtingut més ingressos a les taquilles de cinema de la història. Warner ha precisat que la pel·lícula ja està enllestida, en el termini previst, i en cap cas s'ha pres la decisió per falta de temps.

Ja fa molts anys que els mesos d'estiu són els més rendibles per al cinema nord-americà, amb un 40% de la recaptació de tot l'any. El 2007 es van superar per primera vegada els 4.000 milions de dòlars de recaptació, gràcies a èxits com Ratatouille i les terceres entregues de Shrek, Pirates del Carib i Spider-Man. Aquest estiu, amb superproduccions com Indiana Jones, Iron Man, Hulk, Kung Fu Panda, Wall-E, El caballero oscuro..., algunes de les quals ja han superat els 300 milions de dòlars, és probable que el rècord es torni a batre.

El nou Harry Potter, però, sumarà els seus ingressos a les xifres de l'estiu del 2009. En aquesta nova seqüela, Voldemort exerceix el seu poder en els mons paral·lels de mags i muggles, i Hogwarts ha deixat de ser un refugi segur. Els estudiants d'aquest internat estan molt afectats pels canvis hormonals: l'amor afecta més que mai els protagonistes. David Yates, que ja va dirigir Harry Potter i l'Orde del Fènix, torna a posar-se darrere la càmera en aquest nou film.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.